לכאורה, אנו לא מגבילים את ממשק ההעלאה לסוגים כאלו או אחרים של קבצים, ובפועל ניתן להעלות כל סוג של קובץ לאתר שמוכר כברירת מחדל בשרתי WINDOWS. עם זאת, יש להכיר את מגבלות הדפדפן להצגת קבצי מדיה מסויימים ולהבין את התנאים לשילובם התקין באתר.
באופן כללי, קיים קונצנזוס בנוגע לשימוש בתמונות בפורמט JPG בדפי אינטרנט. מדובר בפורמט חסכוני ויעיל שנתמך בצורה מלאה בכל דפדפן.
גם קובצי תמונה מסוג GIF ניתן לשלב, ועקב גודלו היחסי הקטן בהשוואה לJPG ואיבוד האיכות שלו בשימוש עם תמונות גדולות, משתמשים בו בדרך כלל בכפתורים וגראפיקות קטנות. שתי תכונות בולטות של GIF הן האפשרות ליצור קובץ עם אנימציה, ולהגדיר הגדרות של שקיפוּת.
לגבי סרטונים, מקובל להוסיף קבצי AVI עקב התמיכה הנרחבת בהם, בנוסף לWMV הנפוץ.
מכיוון שסרטון בפורמט אחד יכול להיות מכווץ במגוון רחב של מקודדים, ייתכן וכדאי להתייעץ עם איש מקצוע או לוודא שהכיווץ הינו DIVX/XVID המקובל או כיווץ דומה.
מבחינת אודיו, קבצי MP3 נפוצים מאוד ונתמכים באופן מירבי, ומומלץ להשתמש בהם.
פורמטים נוספים הם WAV שבדרך כלל בזבזני מבחינת מקום, וMID שגודלו מזערי אך הוא כולל נעימה בלבד, ללא קול.
יש לשים לב אינטרנט אקספלורר 7, תומך באופן מובנה ב- 3 פורמטי תמונה באופן מלא: BMP,JPG,GIF ומציע תמיכה חלקית ב- PNG (מקור: ויקיפדיה).
כלומר, קבצי תמונה בפורמטים אלו נתמכים על ידי הדפדפן באופן מובנה. בנוסף, פיירפוקס תומך באופן מלא ב- PNG. לגבי קבצי מדיה התשובה מסובכת יותר.
דפדפן, כברירת מחדל, אינו יודע להתמודד עם מוזיקה וסרטים באופן מובנה ודורש רכיב תוכנה נוסף כדי לעבוד – מפענח (codec).
מכיוון שבמרבית המחשבים מותקנת גרסא זו או אחרת של נגן המדיה Windows Media Player אשר מוסיף את יכולתיו לדפדפן אקספלורר באופן אוטומטי, מקובל לחשוב שדפדפנים תומכים בקבצי מוזיקה וסרטים, אך יש לזכור שהדבר מותנה בכך ש WMP (או חלופה) יותקן במחשב בצורה תקינה טרם לכן. בגרסתו האחרונה, תומך WMP בסוגי הקבצים הבאים: asf, wma, wmv, avi, wav, mpeg, mp3, midi, aiff, au ונגזרותיהם השונות (m3u, m1v, wvx וכולי).
במידה והקישור בין WMP לדפדפן נוצר כהלכה (קרי, רכיב ActiveX פעיל), יתמוך הדפדפן בהצגת קבצים אלו.
בפועל, הדפדפן קורא לתוכנה באמצעות רכיב מסויים והתוכנה מפעילה את הקובץ למעשה. תוכנות נוספות ומקודדים נוספים מאפשרים פתיחת סוגי קבצים נוספים בדפדפן ובמערכת ההפעלה. לדוגמא, Real Player מוסיף תמיכה בסוגי קבצים כדוגמת ra, ram וכולי.
תוכנה נוספת היא Apple QuickTime שאחראית על פורמטים קנייניים של חברת אפל - mov וqt לדוגמא, ופורמטים נוספים כגון 3gp ומפענחים משלהם לפורמטים אחרים. פלאש, אשר התמיכה בו נעשית מובנית יותר ויותר, כולל רכיב תוכנה גם הוא. אף שמקובל לחשוב שפלאש נתמך על ידי כל דפדפן, יש לזכור שזה קורה אך ורק במידה והתקנת הדפדפן מתקינה את מפענח הפלאש. גרסא 2 של פיירפוקס, לדוגמא, דרשה התקנת מפענח פלאש בפעם הראשונה שהגולש נכנס לעמוד הכולל פלאש. פורמט הפלאש המקובל הינו SWF. על מנת למנוע בלבול, קובץ FLA או FLV דורשים קובץ SWF שיקרא להם ויציג אותם – הם עצמם אינם נתמכים.
חשוב לזכור!
תמיכה בפורמטים תלויה אך ורק במחשב הגולש. אם המפענח לא הותקן על מחשב הגולש, אין להניח שהוא יוכל להפעיל ולנגן קובץ מסויים. אין שום בעיה להציג באחת מפינות העמוד קישור להורדת התוכנה הדרושה להצגה תקינה של הקובץ, ומרבית הגולשים מקבלים בהבנה בקשה כזו. רבים מציבים אייקון בדמות סמל התוכנה ומגדירים אותו כקישור לעמוד ההורדה או לקובץ עצמו. רצוי להניח את ה"גרוע ביותר", שמחשבו של הגולש הוא נקי מתוכנות ומקודדים. מומלץ מאוד להציע לגולש להוריד את התוכנה הדרושה לקובץ הספציפי שברצונכם להציג, או רק את המפענח הספציפי (ששוקל כמה מאות קילובייטים בדרך כלל).
פתרון נוסף הקיים באינטרנט מוכר כחבילת מקודדים, קובץ אחד המכיל את כל המפענחים ששולבו מלכתחילה על ידי יוצר הקובץ. על אף שפתרון זה מכסה בדרך כלל את "מרבית האפשרויות", הדרך הדורסנית שחלק מהחבילות הנ"ל מתקינות את עצמם יצרה להם מוניטין שלילי בקרב משתמשים מקצועיים יותר. עקב ריבוי הדעות והחבילות השונות, לא נמליץ על חבילה ספציפית, אלא נייעץ לחפש את הביטוי "codec pack” במנוע חיפוש ולהתרשם מהאפשרויות ומהמגבלות של החבילות השונות.