פנג שואי  
ומטפיסיקה סינית

זהר אהליאב
OHOLIAV ZOHAR
 

                                   

 


 

קורס צבעים מלא 30 עמודים  |  סדנת ה- ZI WEI האחרונה לשנת תש"ע  |  
הבית האידיאלי לאור הפנג שואי
זהר אהליאב

ראשית , נפתח בשאלה , האםיש בנמצא בית אידיאלי ?

כאשר אדם נשאל לגבי בית אידיאלי הוא תמיד יתאר אתבית חלומותיו. ליועץ הפנג שואי זוהי שאלה קשה במיוחד, מכיוון שהידע שהוא מכיל גורםלכך שהוא בוחן את הבית לא על פי העדפות אישיות אלא על פי חוקים קוסמיים שלעיתים הםנוקשים.
במאמר הנוכחי יעשה ניסיון לסכם את כל הפרמטרים של הבית האידיאלי ברמההפיסית, רגשית, מנטלית ורוחנית.

ניתן לאמר שהפרמטרים הבאים חייבים להימצאבבית האידיאלי על פי הפנג שואי.

1.
הבית נמצא בסביבה עם טופוגרפיה טובה ( מודל ארבעת החיות), הוא חווה הר בצד העורף, עמק רחב ידיים בחזית רצוי עם נחל , אגם, נהר במרחק סביר. בצדו השמאלי רצוי שתהיינה גבעות דרקון ובצדו הימיני גבעות בנוסחהדרקון.
2.
שלא ימצאו חיצים מורעלים המופנים אל הבית ופתחיו.
3.
הבית אמורלהיות מרובע, ללא מגרעות או תוספות
4.
רצוי שהבית יהיה בנוי כך שחלקו הרחב יהיהצד החזית .
5.
חשוב שהחזית תהיה גלויה וברורה לחלוטין.
6.
חדרי היאנג ( שטחים ציבוריים ) ימצאו בחלקו הקדמי וחדרי ין שטחים פרטיים ) יהיו בחלקו האחורי.
7.
טיפוס הבית ( טריאגרמת המבנה ) יהיה מתאים לבני הבית. בית מערבי לקבוצת מערבובית מזרחי לקבוצת מזרח
8.
הבית יהיה מסוג נוסחת WANG SHAN WANG SHUI ( עורףוחזית משגשגים)
9.
הבית אמור להימצא בסביבת מגורים , בסמיכות לפארק, גניםציבוריים .
10.
הצבעים שלו צריכים להיות בהתאם לחוקי אסכולת הצורה והכוכביםהמעופפים.

האם זה מספק אותנו ? התשובה היא לא.
בוודאי שניתן למצוא בתיםכאלה גם בארץ , אך יתכן שהם נמצאים בישובים ומושבים מרוחקים , באזורי ספר ועימות , בגבולות הארץ, בישובים מתפתחים וכך הלאה, וכאן נכנס הגורם האנושי. מרבית האנשיםבעלי האפשרויות יחפשו בית בהתאם למעמדם, אחוז קטן מאוד מתושבי ישראל יסכימו לגורבבית העונה על כל הפרמטרים שהוזכרו אם הוא ימצא למשל ב" שטחים ". עובדה זאת באהללמדנו שמעבר לחוקי הטופוגרפיה ישנם חוקי הגיאוגרפיה שהם חזקים יותר, בית מושלםבאזור עימות מסכן את בעליו הרבה יותר מבית נעדר שלמות בשכונה מגורים ממוצעת בעירכלשהי בישראל.

נניח שהשגנו את הבית האידיאלי בשכונה הרצויה והוא עונה על כלהדרישות שהוזכרו, עדיין לא לקחנו בחשבון את השפעת חמשת החושים על הפנג שואי שלהבית.
חמשת החושים ראיה , שמיעה, הרחה, מגע וטעם חשובים מאוד בניתוחהבית.
מעבר לטופוגרפיה וגיאוגרפיה ישנם שיקולים נוספים בבחירת הבית האידיאלי.
1.
האם המראה שנשקף מהחלונות והחזית של הבית, מצודד ? נאה ? נעים ? איזה ערךיש לבית מושלם אם באחד מצדדיו יש מראה לא נעים כמו מזבלה, עזובה, שדה בתה וכו'. האםבית יכול להיות מושלם כשהוא נמצא מול מוסד של חולים סיעודיים קשים המשדר לעינייםמסר של דעיכה קושי וסבל.
2.
חוש השמיעה הוא החשוב בחושים , כי הוא הפגיעמכולם ויש לו השפעה ישירה על הכליות האוצרות את אנרגיית החיים ( ג'ינג) . כמה מושלםיכול להיות בית אם הוא ממוקם בסביבת שדה תעופה פעיל, אם הוא נמצא בסמיכות למשטחיאימונים צבאיים, אם הוא קרוב מדי לאוטוסטרדה .

3.
חוש הריח משחק תפקידעצום בתחושת השייכות שלנו לבית, האם הריחות המקיפים את הבית נעימים לנו. איזה ערךיש לבית מושלם שממוקם בסביבה הסופגת עשן וריחות קשים ממפעלים , גם כאלה המרוחקיםקילומטרים רבים מהבית, כמה קשה לגור בבית מושלם הנמצא בקרבה לאגני החמצון בראשל"צ. לעומת כמה נעים לגור בבית הסמוך למטע של עצי פרי הדר. או בסמיכות למשתלה.
4
חוש המגע הוא חוש חשוב שלא מתייחסים אליו בכבוד הראוי . הבית המושלם חייבלהיות עשוי מחומרים שנעים לגעת ולחוש אותם , מרבית האנשים מסתייגים מהחספוס של " השפריץ " המרוח על חזיתות של מרבית המבנים מעידן 4 , 5 ו – 6 בישראל.
כמה נעיםלשהות בסביבה שמעניקה תחושה של רכות ונינוחות. כמה קשה לשהות זמן רב בסביבת מבניהיי טק המשלבים מתכת וזכוכית בגלל התחושה הקרה שהם משדרים לנו בגלל המסר שהםמעבירים לנו דרך חוש המגע.
5
חוש הטעם הוא למעשה נגזרת של חוש הריח, אנוחווים 5 טעמים בסיסיים ( על פי חמשת האלמנטים ) כל השאר ריח. חוש הטעם הוא מעוררהתיאבון שלנו לחיים ,הוא מעניק לנו את ההנאות הגדולות שלנו במזון, משקאות, רומנטיקהועוד. אך ניתן לבדוק זאת בצורה הבאה, האם המראות, החומרים, הצורות והצבעים הניבטיםלעינינו בסביבת הבאים מעוררי טעם,

נניח שעד כה, הבית שמצאנו עונה על כלהקריטריונים הנדרשים, האם בדקנו את הבית על פי אמות המידה של תחום ה- גאוביולוגיה? עלינו לערוך לבית המושלם מספר בדיקות מתחום זה כדי לגלות שאין בו סימנים לסטרסגיאופטי, אנרגיה שלילית כזאת יכולה להיגרם מקרינה אלקטרומגנטית מסוכנת ( עמודי מתחגבוה, אנטנות שידור וכו' ) מנוכחות של קווי הרטמן וקארי הנמצאים מתחת למבנה בחדרישינה , נוכחות של גז ראדון. קווים אנרגטיים מסוגים שונים . המצאות של מים לכודיםמתחת למבנה ועוד.


נאמר שהצלחנו לבנות או לרכוש את הבית האידיאלי , ביתהעונה על כל הקריטריונים שהוזכרו עד כה. האם השגנו את הבית האידיאלי , התשובה היאעדיין לא. אנו חיים במאה ה- 21 , המודעות האקולוגית שלנו הולכת ומתגברת משנה לשנה. כבעלי מודעות נעדיף בית ירוק , בית אקולוגי , בית שעשוי מחומרים טבעיים, בית הלוקחבחשבון את הסביבה בה הוא נמצא, בית כזה מנצל בחוכמה את מזג האוויר לצרכיו ורותםאותו לשירות הבית. בבית המודרני האידיאלי ישנו ניצול מקסימלי של אנרגיה , במינימוםמחיר ובאפס מוצרי פסולת בלתי מתכלים, בית כזה דורש שיתוף של מהנדסים ומומחים מתחוםהאקולוגיה.

נאמר שגם על המהמורה הזאת התגברנו, האם הגענו לבית האידיאלי? התשובה היא כמובן לא, מכיוון שאם נגיע למצב כזה, לא נוכל להגשים את הקארמה שלנו. הבית אמור לייצג תמיד את הקארמה של האדם . מערכת היחסים של הבית עם סביבתו מייצגתבבהירות את מהלך חייו. אין חיים בכדור הארץ ללא שיעורים וללא לקחים, עוצמתם יכולהלהשתנות, התדירות שלהם עשויה להתחלף אך הם תמיד יהיו והבית עוזר לנו להגשים אותםבעולם הפיסי.
כך שכולנו יכולים להירגע , אין בית אידיאלי , היה אחד כזה , כינואותו גן עדן , אבל גרשו אותנו משם וכעת עלינו להסתדר עם הבית הנוכחי.
לייבסיטי - בניית אתרים